Nyhed - 25. juni 2014
Nyt koncept fra SEAS-NVE gør det muligt helt at fjerne varmerelateret CO2-udledning fra ejendomme med gas- eller oliefyr.
Mange kommuner har ejendomme i områder uden fjernvarme. Ejendommene opvarmes typisk med gas- eller oliefyr og vejer derfor tungt i det kommunale CO2-regnskab. Det problem kan SEAS-NVE nu løse med et nyt koncept.
- Vi tilbyder en 360-graders analyse af hvilke vedvarende varmekilder, der egner sig bedst til at erstatte gas- eller oliefyret i den eller de pågældende bygninger. Vi vurderer alle former for egnede varmepumper, biobrændselsfyr, solvarmeanlæg og relevante kombinationer. Målet er maksimal CO2-reduktion for så få penge som muligt, siger Jørgen Bæklund, Key Account Manager hos SEAS-NVE.
De relevante løsningsmuligheder samles i et skema, der giver fuldt overblik over økonomi og CO2-udledning, så der hurtigt kan tages en velinformeret beslutning.
Stedet afgør valg af teknik
Skiftet fra fossil til vedvarende varmeforsyning er stort og komplekst. Er der plads til jordslanger? Er der oplagringsplads til flis? Egner bygningernes radiatoranlæg sig til lave fremløbstemperaturer. Der er mange faktorer at tage i betragtning, før de rigtige beslutninger kan træffes.
- Det kan næsten altid betale sig at udfase både olie- og gasfyr, men det er de lokale forhold der afgør, hvad der bør skiftes til. Først når alle trådene samles, finder man den optimale løsning – og det er ofte en anden, end kunden oprindeligt havde forestillet sig, siger Kristian Leinum, energirådgiver og specialist i vedvarende energi hos SEAS-NVE.
Kan vi hjælpe din kommune?
Hvis du er interesseret i at høre mere, er du velkommen til at kontakte vores offentlige salgsteam. Vi stiller gerne op til et uforpligtende møde.