Nyhed - 15. november 2019
Det er skidt for både klima og tegnebog at fyre for fuglene. Her er tre af de mest udbredte årsager til, at varmeforbruget bliver for stort – og hvordan du nemt og billigt kan sætte en stopper for det.
Hvert vinter søger mange af vores kunder hjælp hos energirådgiver Christian Holt Jørgensen, fordi de har ondt i varmeregningen. Her får du tre af de mest udbredte årsager, som har det til fælles, at de ofte er nemme og billige at gøre noget ved:
- For tynd loftsisolering
– Her har vi helt klart problem nummer 1. Folk med for store varmeregninger har meget ofte for lidt isolering på loftet eller under taget. Har et hus for eksempel kun 200 mm isolering på loftet, som måske oven i købet er faldet sammen hist og her, bør det efterisoleres op til 350-400 mm. Husk, at gammel, sammenklappet isolering har en meget ringe isoleringsevne og derfor bør skiftes ud med nye batts eller indblæst isolering, siger Christian Holt Jørgensen.
Læs mere om isolering af tag, loft og skunk.
- Utætte vinduer og døre
– Efterhånden som gummi- og skumlister omkring vinduer og døre bliver gamle, kommer kulden snigende. Listerne skal være hele og fjedrende, når man trykker på dem. Det er nemt at teste, om de er tætte: Sæt et stykke papir i klemme, luk døren eller vinduet og træk i papiret. Hvis listen slutter tæt, er der modstand, når papiret trækkes ud. Hvis ikke, bør listen skiftes. Det er en billig måde at spare en hel del varme på, siger Christian Holt Jørgensen.
Læs mere om vinduer og ruder.
- Uisolerede varmerør
– Et lunt fyrrum er tegn på varmespild. Hvis varmerørene ikke er isolerede, afgiver de en masse varme til omgivelserne. Endnu værre er det, hvis de løber gennem en skunk eller andre uisolerede hulrum. Løsningen er at sætte skålisolering af mineraluld omkring røreme. Det er hurtigt gjort og får i mange tilfælde varmeregningen til at falde mærkbart, siger Christian Holt Jørgensen.
-
Læs mere om isolering af varmerør.
Skal vi også hjælpe med din varmeregning?
Som kunde i SEAS-NVE har du altid adgang til ekspertbistand fra vores energirådgiver. Ring til os på 70 29 29 29 eller skriv til os – det er ganske gratis. Så tager vi en snak om forholdene i din bolig, og hvor det bedst kan betale sig at sætte ind.