Spareråd
Mikroovn
Spar op til 75 procent energi ved at tilberede små portioner i mikrobølgeovnen i stedet for i den almindelige ovn. Jo mindre portioner, jo kortere tilberedningstid.
Sådan bruger du mindst energi
- Fordel maden i et jævnt lag og med en så store fade som muligt. Jo fladere retten er, jo kortere tid skal den have for at blive varmet igennem.
- Tildæk maden med plastiklåg, mikrobølgefilm, en tallerken eller lignende. Det giver bedre en varmefordeling, sparer energi og letter rengøringen.
- Brug meget lidt eller intet vand, når du skal koge fisk og grønsager i mikroovnen. Jo mindre vand, jo lavere energiforbrug.
Tø ikke op i mikroovnen
Mange bruger mikroovnen til optøning, fordi det er hurtigt. Men det bør kun være en nødløsning, for det er dyrt i energi. Tør du i stedet op i køleskabet, sparer du både energi til mikroovnen og køleskabet. Lang optøningstid giver også kød, fisk og fjerkræ en bedre kvalitet.