Brug for- og eftervarmen fra ovnen – og spar op til 25 %
- Du kan sagtens udnytte for- og eftervarmen, når du bager småkager og laver julemad – det gør ingen forskel for bagningen og resultatet.
- Sæt mad eller kager ind i den kolde ovn, og tænd ovnen på den ønskede temperatur.
- Brug ovnens eftervarme ved at slukke 5 minutter, før du plejer, og lad maden stå i ovnen i yderligere 5-10 minutter.
Bag alle retter samtidig
- Tilbereder du flere retter i ovnen samtidig, kan du spare cirka 60 % af elforbruget. Julekagerne kommer ikke til at smage af flæskesteg – eller omvendt.
- Du kan også bage to plader småkager samtidig i en varmluftovn. Så sparer du 25 % af elforbruget.
Brug mikroovnen i stedet for ovnen
Er anden eller frikadellerne til julefrokosten allerede stegt, så kan du varme dem op i mikroovnen. Den bruger op til 75 % mindre energi end den almindelige ovn.